Väderstad öppnar kontor i Mjärdevi

Har även presenterat ny vd och ny styrelseordförande

Henrik Gilstring är ny vd för företaget Väderstad från den 1 februari och tillhör ägarfamiljens tredje generation. Bild: HANS BERGGREN

LINKÖPING (JB) 

Kontoret på Tornbyområdet  har blivit  för litet så nu flyttar  Väderstad till Mjärdevi.  I sina nya lokaler  har man kontorsplatser  för fler än 100 medarbetare. 

Väderstad som är ett av  världens ledande företag inom  jordbearbetning, sådd  och precisionssådd, har haft  ett kontor i Tornby i några år  men har nu vuxit ur det och  behövt se sig om efter större  lokaler. Valet föll på ett kontor  vid Teknikringen, nära  Linköpings universitet, där  man flyttar in i slutet av mars. 
– Vi är så glada att vi hittat  våra nya lokaler i Mjärdevi  centrum. Totalt kommer  vi att ha över 100 kontorsplatser  utspridda över två och  ett halvt våningsplan med en  total yta på cirka 1900  kvadratmeter, säger Magnus  Karlsson, platschef för Väderstads  kontor i Linköping. 

– Jag är övertygad om att  våra medarbetare kommer att  uppskatta närheten till  många av våra samarbetsföretag  inom bland annat elektronik  och mjukvaruutveckling  som redan finns i området,  samt att arbeta på ett mer  centralt beläget kontor med  nära band till universitetet  som ligger alldeles intill. 

När Väderstad öppnade  sitt kontor i Linköping 2019  var en av grundtankarna att  det skulle underlätta rekryteringarna  av vissa specialkompetenser  som behövdes. 
–- Vi strävar efter att vara  innovationsledare inom både  teknologi och metoder inom  vårt verksamhetsområde och  vi befinner oss på ett stabilt  tillväxtspår. Det innebär att  vi också vill vara en attraktiv  arbetsgivare, både för nuvarande  och framtida medarbetare.  Därför är vi nöjda över  att nu kunna utöka vår verksamhet  i Linköping så att vi  kan välkomna ännu fler nya  talanger till Väderstadfamiljen,  säger Henrik Gilstring,  koncernchef och vd för Väderstad. 

Henrik Gilstring är barnbarn  till Väderstads grundare  Rune Stark, och har precis  tagit över efter Mats Båverud  som vd. I samma veva klev  Mikael Jonson in i uppdraget  som ny styrelseordförande. 

Mats Båverud har gått i  pension efter att ha suttit på  posten för Väderstad sedan  2017. Hans tid som vd för  företaget har kännetecknats  av en mycket stark tillväxt,  både sett till ekonomiska resultat  och antal medarbetare,  en fortsatt global expansion  och stora framsteg inom områden  som säkerhet och kvalitet. 

Henrik Gilstring är ny vd  från 1 februari, han tillhör  ägarfamiljens tredje generation  och har arbetat på Väderstad  sedan 2012, senast  som Vice President för Business  Development. 
– Våra fina resultat är ett  tecken på att vi har gjort rätt  saker, jag har en stor respekt  för arbetet som Mats och  många andra har gjort de senaste  åren. Det har varit väldigt  roligt att vara en del av  Mats ledningsgrupp i min tidigare  roll, verksamheten har  utvecklats i snabb takt och vi  står väl rustade att möta framtiden,  säger Henrik Gilstring. 

– Väderstad firar 60 år i år  och jag känner både en ödmjukhet  och en djup passion  inför att fortsätta att driva  Väderstad framåt och att få  arbeta med ett företag som  har en historia inom min familj. 
– Samtidigt som lantbruket  och vår bransch förändras  med tiden så är vi lika beslutsamma  om att förenkla arbetet  och förbättra resultatet för  våra kunder runtom i världen  – och sträva efter att bli deras  främsta partner för grödornas  etablering och uppkomst,  avslutar Henrik  Gilstring.

  Text:  TOBIAS PETTERSSON 

Share