13:e traktorn gick till Västergötland

Traktorn i veteranklubbens lotteri stannade inte på hemmaplan denna gång heller

Tre entusiaster i Veteranmotorklubben Ydre flankerar Grålle-traktorn. Från vänster Håkan Lindgren, Alexander Hillmarker och Hugo Andersson.

YDRE (JB)

Nej, inte heller 2020 kom veterantraktorn i Ydre veteranmotorklubbs lotteri att stanna på hemmaplan.
– Det lönade sig att köpa tio lotter, kommenterade vinnaren Christian Jönsson, när klubbordföranden Håkan Lindgren nådde honom per telefon.

Samtidigt konstaterade Christian att hämtningen skulle gå bra, eftersom han har egen släpkärra att sätta efter bilen. Så under veckan kommer en Massey Ferguson, från antingen 1951 eller 1952, att lämna Ukreda för ett nytt liv i Västergötland.

Lotteriförsäljningen brukar ha sina givna stora försäljningsdagar under våren och sommaren. Hönsbytardagen, Österbymo marknad och Rydsnäs marknad. I år blev alla de tre evenemangen inställda på grund av coronapandemin. Trots det har entusiasterna inte gett sig utan som vanligt har 500 lotter sålts.
– Stort tack ska ni ha, alla som har sålt lotter, framförde Håkan Lindgren till den trogna skaran som kommit för att övervara lotteridragningen första lördagen i augusti.

Förstavinsten gick som sagt till Västergötland. Andravinsten, en moped, gick till Nässjöbon Fredrik Lindgren, tredjevinsten en cykel gick till Gunnar Kant, Munka Kvarn, bandputsen får resa till Lönsboda i Blekinge till Yvonne Johansson och skottkärran hamnar hos Hans Granath.

Christians tio lotter var ett intet mot det antal som kassören i föreningen Ove Sundeborn brukar köpa. Det ska vara två var till barnbarnen och två till frun och sen blev det lite mer än dubbelt så många till kassören själv. Men inte en endaste liten vinst, i alla fall inte i år. Kanske har han bättre lycka nästa år?

2021 års storvinst är nämligen redan inköpt.
– Jag har redan ordnat med inköp av traktor till nästa lotteri, kunde Ove berätta. Helt klart ytterligare en Massey Ferguson, en Grålle. Och det 14:e lotteriet i ordningen.

Text och bild: ANN SOFIE FREDRIKSSON

Share