Stor Tempo med fast ram

Väderstads trepunktsburna såmaskin Tempo R får 18 radenheter.

Väderstads trepunktsburna såmaskin Tempo R får 18 radenheter.

Väderstad fortsätter att utveckla Tempo R. Den trepunktsburna precisionssåmaskinen med stel ram får 18 radenheter.

Nya Tempo R18 är anpassad för att så grödor som kräver mindre radavstånd. Tempo R18 är en precisionssåmaskin med 18 radenheter och ett radavstånd på 457 mm, vilket ger maskinen en mycket hög kapacitet. Såtallrikar finns för sockerbetor, raps, bomull, sorghum, majs, solrosor och sojabönor.

En Gateway i kombination med E-control eller ISOBUS ger föraren full kontroll av alla radenheterna och med ett tryck på displayen kan enskilda radenheter enkelt stängas av.

Gateway i kombination med Tempos elektriskt drivna såhus gör det möjligt att ha individuella givor för varje radenhet, samt enkelt göra spårmarkering. Egenskaper som kan vara till stor nytta vid till exempel utsädesproduktion.

Tekniken gör det också enkelt att utföra felsökningar på kablar och sensorer.

Radenheterna, med powershoot- teknik som är okänslig för vibrationer, är desamma som på övriga Tempomodeller, vilket betyder att precisionssåmaskinen kan så i hastigheter upp till 20 km/h med oöverträffad precision. Tempos kraftiga radenhet gör också att det är möjligt att så i allt från växande gröda till bearbetade fält, enligt ett pressmeddelande.

Share