Stjärneberg, Ydre

Veckans gård med skog och exklusiv bostad

Stjärnebergs gård ligger mellan Kisa, med kafé Columbia, och Österbymo, i södra Östergötland. På fastigheten finns en nybyggd, vacker och exklusiv mangårdsbyggnad i utmärkt skick. Skogen har en jämn fördelning mellan gran och tall med tyngdpunkt på yngre och medelålders skog och även lämplig för dig som vill jaga älg, vildsvin eller rådjur.

Fastigheten erbjuder bekvämt boende i vacker natur och lönsamt skogsbruk. Tillgången på vilt och fiskevatten ger dig också goda förutsättningar för rekreation. Till Linköping, med internationell flygplats, är det drygt sju mil, Österbymo ligger drygt en och halv mil bort och till Kisa är det två mil.

Mangårdsbyggnaden är uppförd 2011 och boytan är 200 kvm. Nedre plan fördelas på kök, grovkök, hall två rum och badrum. Köket är ljust och rymligt och med inredning från Lidhults kök. Exklusiva materialval och detaljer bland annat en gasspis från Ilve. Går vi en trappa upp hittar vi en stor hall, tre sovrum, två klädkammare och badrum.

I huset finns två eldstäder, på nedre plan en vacker öppen spis med glasinsats och på övre plan en gjutjärnskamin. Vattenburen uppvärmning med en Nibe jordvärmepump, golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan. Vatten tas från borrad källa och avlopp till trekammarbrunn med infiltration. På tomten finns två mindre uthus och den gamla mangårdsbyggnaden som har renoveringsbehov.

Logen ger möjlighet till bra förvaring på 417 kvm. Till fastigheten hör betesmark som till viss del ger stödrätter. Skogen på fastigheten sköts enligt en  skogsbruksplan som upprättades 2015 och är ajourförd fram till i dag.

  • Ansvarig mäklare är Magnus Jansson, Areal i Linköping. Tel 070-606 91 53 och prisidén är 17 000 000.
  • Fakta Stjärneberg
  • Areal: 159 ha. Betesmark 10,96 ha. Skogsmark 141,4 ha.
  • Mangårdsbyggnad: uppförd 2011. Boyta 200 kvm.
  • Gamla mangårdsbyggnaden med boyta 103 kvm. Renoveringsbehov.

Text: HELENA KARLSSON

Share