Östgöte är årets unga entreprenör

Magnus Nilsson nominerades av Hushållningssällskapet i Östergötland till tävlingen ”Unga entreprenörer” som utlystes av Borgeby Fältdagar tidigare i våras. Nu har juryn röstat fram Magnus som den slutgiltiga vinnaren som nu fått ta emot priset om 10 000 kr

Magnus har varit med och utvecklat System Cameleon. Han har kört många timmar i fält, både på den egna gården och hos kollegor, och även deltagit aktivt i fältförsök med radhackning. Med sina idéer är Magnus ett värdefullt bollplank för forskare och rådgivare.

Tillsammans med några kollegor driver han bolaget Ekogården AB, mellan Linköping och Motala. Bolaget är mycket framstående inom ekologisk växtodling och har bl.a. visat framfötterna genom att åstadkomma mycket bra resultat i Hushållningssällskapets efterkalkyler, där en årlig utvärdering av ekonomin i växtodlingen görs. Magnus deltar aktivt i fältvandringar och kurser och han delar gärna med sig av sina idéer och erfarenheter till sina kollegor.

Priset till Årets unga entreprenör delas ut av Hushållningssällskapen i Sverige. Alla sällskap har möjlighet att nominera en ung och driven lantbrukare. Av tio inlämnade nomineringar utsågs vinnaren av juryn bestående av Erik Stjerndahl, Jesper Broberg och ordförandena i Jönköping, Östergötland och Kalmar en vinnare.

Källa Hushållningssälkapet

Share