Lägre kötthalt för miljöns skull

En kvalitetskorv med lägre kötthalt lanseras. Den har hälften så stor klimatpåverkan som den vanliga varmkorven. Den nya kabanossen har utvecklats som ett led i Preems ambition att vara ledande inom hållbarhet och miljöarbete.

Den nya kabanossen är ett alternativ för de som vill välja en klimatsmart korv. Kötthalten är minskad till 50 procent och istället innehåller korven bland annat chiafrön och morötter. Enligt en beräkning utförd av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har den nya korven 50 procent lägre klimatpåverkan än Preems vanliga varmkorv.

– Eftersom vår ambition är att leda omvandlingen mot ett mer hållbart samhälle, vill vi erbjuda fler miljö- och klimatsmarta produkter. Sen är det upp till våra kunder att besluta om de vill provsmaka, men jag lovar att den smakar minst lika bra som vår övriga kvalitetskorv, säger Malin Åblad, chef för Preems kategoriavdelning.

Den nya korven har utvecklats i samarbete med Lindvalls Chark i Strömsnäsbruk, Småland.
– Det har varit ett stimulerande samarbete med framtagningen av den nya kabanossen, som är en framtidsprodukt och som passar bra in i Preems hållbarhets- och miljöarbete, säger Lars Andersson, vd för Lindvalls Chark.

Share