Väderstads nya kultivator

Cultus HD 425-525 håller exakt djupprecision och har hög kapacitet

Cultus HD är byggd med traktorföraren i fokus. Arbetsdjupet ställs in från hytten, maskinen är utrustad med ett hydrauliskt vinglås och det nya utjämnarsystemet Dynamic Control förbättrar resultatet.

VÄDERSTAD (JB)

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd introducerar den nya kultivatorn Cultus HD. Med en arbetsbredd om 4,25 eller 5,25 meter… menar företaget att man sätter en ny standard i segmentet för burna kultivatorer. Cultus HD 425-525 är byggd för att aldrig kompromissa med sin exakta djupprecision samt höga kapacitet i fält.

Den burna kultivatorn Cultus HD kommer finnas tillgänglig i två arbetsbredder: 4,25 meter och 5,25 meter. Den kan arbeta ner på 30 centimeters djup och är utrustad med tre pinnaxlar, vilket ger ett pinnavstånd på 27 centimeter.

– Maskinens hjärta är de nya starka Cultus HD-pinnarna. Med en stenutlösning på upp till 680 kg kommer Cultus HD att bibehålla arbetsdjupet i en mängd olika förhållanden, säger Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management på Väderstad, och fortsätter:
– En viktig indikator för prestandan hos en kultivatorpinne är dess förmåga att alltid bibehålla kraften mot marken. Det är här som Cultus HD sticker ut på marknaden. När den stöter på ett större hinder, klarar pinnarna på Cultus HD av att lyftas helt ur jorden för att passera hindret. När de går tillbaka ner i jorden lyckas de dock bibehålla sin fulla kraft, för att så snabbt som möjligt återgå till rätt arbetsposition.

– På detta sätt kan Cultus HD garantera en mycket exakt precision i arbetsdjup vilket ger utmärkt bearbetning över hela fältet.

Cultus HD är byggd med traktorföraren i fokus. Arbetsdjupet ställs in från hytten, maskinen är utrustad med ett hydrauliskt vinglås och det nya, unika utjämnarsystemet Dynamic Control förbättrar resultatet.

– Det automatiska utjämnarsystemet Dynamic Control säkerställer att utjämnarna alltid arbetar i optimal position. Därmed tas behovet av manuell justering bort och föraren behöver inte oroa sig över den så viktiga utjämningen, säger Wolfram Hastolz.

Cultus HD kan utrustas med Väderstads fulla uppsättning av spetsar och MixInskenor, som alla är designade, testade och tillverkade vid Väderstads egen fabrik för slitdelar – Väderstad Components. Den nya burna kultivatorn Väderstad Cultus HD 425- 525 går i full produktion under hösten 2023.

Källa: Väderstad

Share