Nytt avtal om räkning av rovdjur

Svenska Jägareförbundet och Naturvårdsverket har ingått ett nytt avtal som innebär att Jägareförbundet ska delta i inventeringar av rovdjur

Efter år av meningsskiljaktigheter om hur många rovdjur det finns har nu Jägareförbundet och Naturvårdsverket  kommit överens om ett bestämt samarbetsavtal vid inventeringar rapporterar flera medier.

Beslut om jakt
Inventeringar av rovdjur är ett viktigt verktyg för förvaltningen av rovdjur. Resultaten från inventeringar ligger bland annat till grund för olika beslut om jakt.

”Vi behöver stor delaktighet i inventering av rovdjur. Ju fler som bidrar desto bättre resultat får vi. Att Jägareförbundet bidrar i detta viktiga arbete är av största vikt för rovdjursförvaltningen”, säger Eva Thörnelöf, vikarierande generaldirektör på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Ingemar Tönnberg, styrelseordförande i Jägareförbundet i Värmland välkomnar överenskommelsen:

– Jag tycker att det är bra, då får man lite mer fakta om antalet rovdjur. Efter årets vargjakt framgick det med tydlighet att kunskapen om hur stor vargstammen var inte var tillräcklig, säger han till P4 Jämtland.

 

Share