LRF Konsult utökar på klustret

Dags att klippa bandet, som av en alldeles speciell orsak återfanns på höjden 2,40 meter. Bandklipparen var ingen mindre än höjdhopparen och OS-medaljören Stefan Holm, som har hoppat just 2,40 inomhus.Till vänster om honom syns Johan Lindahl från företaget Framgångsrik Försäljning och till höger Jessica Stéen, kontorschef LRF Konsult Linköping.

Dags att klippa bandet, som av en alldeles speciell orsak återfanns på höjden 2,40 meter.  Bandklipparen var ingen mindre än höjdhopparen och OS-medaljören Stefan Holm, som har hoppat just 2,40 inomhus.Till vänster om honom syns Johan Lindahl från företaget Framgångsrik Försäljning och till höger Jessica Stéen, kontorschef LRF Konsult Linköping.

VRETA KLOSTER (LT)

Det firades med ståtlig invigning på Vreta Kluster när LRF Konsult flyttat dit. Programmet under Regionens dag för landsbygd och tillväxt innehöll bland annat ett föredrag av den olympiske guldmedaljören och inspiratören Stefan Holm.

Redan i våras meddelade LRF Konsults kontorschef, Jessica Stéen, att man under hösten skulle utöka sitt lilla kontor på Vreta Kluster.
– Det är viktigt att vara där kunderna är och det är här, sa hon.
Nu är flera medarbetare på plats i de nya lokalerna. Invigningen av de nya kontoren firades under Regionens dag för landsbygd och tillväxt.

Hundratalet gäster hade tackat ja till inbjudan och aulan på klustret var fylld till sista plats för lunchen som följdes av intressanta föredrag. Innan maten serverats var det dock dags att klippa bandet, som av en alldeles speciell orsak återfanns på höjden 2,40 meter. Bandklippare var ingen mindre än höjdhopparen Stefan Holm, som har hoppat just 2,40 inomhus. Stefan är olympisk guldmedaljör, inspiratör och expertkommentator. Han skulle senare hålla ett föredrag under rubriken ”Vad krävs för att bli bäst i världen?”.

– Det är en historisk dag, sa Jessica Stéen. Vi vill gärna dela den med andra. Det har varit ett så stort intresse att vi fått säga nej till några.
Nu har LRF Konsult åtta medarbetare på klustret medan 27 fortfarande är kvar på kontoret i Linköping. Jessica Stéen fortsatte med att berätta om det stora antal ärenden de haft sedan i våras. Det är presenterat såhär samlat en närmast otrolig mängd och av skiftande art som bokföring, fastighetsförsäljning, jordbruksstöd, deklarationer med mera.

– Vi ser att rådgivning är något vi behöver mer av och vi har örat mot rälsen.
Rolf Brennerfelt, generaldirektör på SMHI, tog över mikrofonen och pratade om Framtidens lantbruk i Östergötland.
– De tre stora trenderna, sa han inledningsvis, är globalisering, urbanisering och digitalisering.
– Vi rör oss mer över världen. Det finns egentligen inga hinder. Vi har kommit närmare varandra.
Urbaniseringen var långt framme tidigt i Sverige. Globalt sett är det åtta år sedan flera bor i städer än på landsbygden. Digitaliseringen är idag genomgående i de flesta frågor, branscher och länder. Tilllämpningarna känner knappt några gränser.

Rolf Brennerfelt diskuterade även Sveriges inställning till EU, vår inledande ”Bror Duktig-mentalitet” som han kallade det.
– Vi har lärt oss att det faktiskt finns en nytta av att lyssna på andra länder. Vi kanske inte alltid har rätt.

På utpräglad värmländska gav Stefan Holm sin berättelse om vägen till att bli olympisk guldmedaljör. Med en stor portion humor, han bjöd verkligen på sig själv, samt ett antal snabba anekdoter från idrottsvärlden och livet höll han publikens öron alerta. Hur han kom att bli olympisk medaljör innehöll många oväntade svängar och sätt att se saker.

Det faktum att han för att vara höjdhoppare räknas som ganska kort, 181 centimeter, vände han till att se det som den perfekta längden. Kortare är lättare och därmed är skaderisken mindre. Han berättade till exempel att när han hoppar så är belastningen på hans fot 560 kilo. Bland de kluringar han serverade fanns:
– Att lyckas, det är något att träna på.

Text och bild: BO BÄCKMAN

Share