DM i skogskörning har avgjorts

Roger Axelsson får representera Östergötland i SM 2024

Roger Axelsson från Boxholm med ardennerhästen Balder i momentet vagnbana.

LJUNGSBRO (JB)

I början av maj anordnade Östergötlands brukshästklubb dist – riktsmästerskap i skogskörning på Veda Enbacken i Ljungsbro. Vinnaren får representera Östergötland vid SM i… skogskörning 2024.

Tävlingen inleddes kl 10 på förmiddagen med sex tappra ekipage som deltog trots ihållande duggregn hela dagen.

Av hästarna var fem nordsvenskar och en ardenner. Medhjälpare och publik fanns också med.

Tävlingen bestod av fem tävlingsmoment där det gällde att ha stor lydnad och precision:
• Start kontroll
• Kälkbana
• Vagnsbana
• Lunnbänk
• Långstock

Tävlingsbanorna var nygjorda och fick positivt bemötande. Äntligen kan vi känna att verksamheten är bra igång igen efter att ha varit tynande under pandemin. ”Det är så spännande att se hur olika ekipagen och hästarnas temperament är och hur fint samspelet mellan häst och kusk flyter. Kuskarna pratar med sina hästar och en del dirigerar genom att ange höger, vänster etcetera. Det är inte många centimeter som behövs för att riva hinder i stället för att passera mellan portarna.” uttalade en av de närvarande.

Grillbrasan var tänd hela tiden för att de som passerade skulle kunna värma sig och många grillkorvar samt kaffe gick åt i pauserna.

Överdomare Våge avslutade med att uttala sig positivt över deltagande ekipage. Duktiga kuskar och väl inkörda hästar. Det är i de små detaljerna det avgörs vem som hämtar hem segern.

Ordförande i ÖBK, Anna Lundberg, delade ut pris och tackade för dagen. Segrade gjorde Roger Axelsson med hästen Balder. Vi gratulerar Roger och Balder som därmed blir Östergötland representant vid SM i skogskörning år 2024.

Text: INGELA WIKLUND Bild: ANDREAS MOLIN

Share