Väderstad tog både guld och silver

Juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award 2020 prisade östgötaföretagets innovation

Guldmedaljören Tempo WideLining gör att alla radenheter ständigt sår på full kapacitet och håller skördenivån hög på fältet.

VÄDERSTAD (JB)

Väderstads produkter fortsätter att prisas för sin innovation. Nyligen blev det två guldmedaljer och en silvermedalj, när juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award 2020 lyfte företag och produkter som bidrar till att utveckla lantbruksbranschen.

Mässan Elmia Lantbruk blev inställd på grund av Covid- 19, men Elmia Lantbruks specialistjury valde ändå att utse årets mest framstående innovationer inom lantbruk.

NZ Mounted 500-600 och Tempo WideLining vann guldmedaljer och E-Control Portal fick en silvermedalj.

NZ Mounted prisades för sitt mångsidiga länkarmssystem, där lantbrukaren kan välja ett flytande läge som gör att harven blir mycket följsam då den kan röra sig relativt fritt från traktorn.

WideLining är ett innovativt system till precisionssåmaskinen Tempo där man kan justera avståndet mellan vissa av radenheterna för att anpassa sig till hjulspår.

E-Control Portal är Väderstads nya, integrerade portal i appen E-Control, där lantbrukaren får tillgång till instruktionsmanualer och QuickStart-filmer offline i fält.

Bo Stark, försäljningschef Norden, och Bernt Mårtensson, Senior Head of Training, från Väderstad var på plats och tog emot priserna.
– Väderstad som företag har alltid haft innovation som en av våra ledstjärnor. Vi måste fortsätta att ligga i framkant för att konkurrera internationellt, därför är det extra roligt att få så många utmärkelser efter allt arbete vi lägger ner på produktutveckling. För två veckor sedan prisades även SeedEye, vårt system för fröräkning och såövervakning, på Agrosalon i Ryssland, säger Bo Stark.

Share