De växer både digitalt och fysiskt

Företaget började som hobby men har vuxit rejält

Joel och Daniel visar stolt upp den hydrauliska skogsvagnen från Can-am.

SÖDERKÖPING (JB)

Efter ett år av större lokaler har ATV & Fritid i Söderköping haft möjlighet till utveckling. De har ökat utbud och försäljningen går framåt. – Bolagsmässigt tuffar det och går, säger Joel Olsson som varit aktiv i verksamheten under många år.

Längst in på Virkesgatan i Söderköping möter vi Daniel Norell och Joel Olsson i en hall med omkring fyrtio kraftiga motorer. Daniel och Joel som tidigare jobbat tillsammans på Media Markt jobbar nu återigen tillsammans, men denna gång på ATV & Fritid i Söderköping. ATV som först började som ett intresse har idag blivit stora på försäljning av fyrhjulingar och vattenskotrar. Samtidigt, under förra året kammade de hem priset som Årets Företagare.

För omkring ett år sedan flyttade ATV & Fritid till andra lokaler vilket givit dem goda förutsättningar. Detta gav dem mer plats till vinterförvaring och en större butik generellt. Genom att gå från att sälja ett tiotal vattenskotrar per säsong till omkring 150 stycken gör dem till störst i branschen i Östergötland på vattenskotrar, förklarar Joel.

– Vi började på hobbynivå i Stegeborg men vi flyttade för första gången in stadsnära vid årsskiftet 2013-14, fortsätter han. Under den senaste tiden har de inte enbart jobbat med att få butik och verkstad utrustad utan även satsat mer på webben. Idag finns allt från information till försäljning utav maskiner och tillbehör på deras hemsida på internet. Även Sail-racing som är ett svenskt klädmärke inriktat på seglarprodukter har blivit en del av butiken. Överallt runt omkring oss hänger kläder och jackor till försäljning, därtill även både skotrar och fyrhjulingar som fyller butiken till max.

Vi rör oss in mot verkstaden, hjärtat av verksamheten som kollegorna beskriver det. – Här inne sker alla reparationer. För oss är det väldigt viktigt att kunna hjälpa våra kunder om de får problem, fortsätter Daniel. Vi fortsätter snart tillbaka in till butiken samtidigt som de stolt visar upp maskiner som står till försäljning. – Efterfrågan på maskiner är tydligt beroende av säsong, förklarar Daniel.

Just nu säljer de en Polaris Sportsman där plog tillkommer vilket tycks vara storsäljaren just nu. Vidare visar de Polaris RZR 1000 XP Turbo. En stor och kraftfull fyrhjuling med hela 168 hästkrafter. Sist men inte minst kör Joel fram en hydraulstyrd skogsvagn som fungerar bra att koppla bakom fyrhjulingen. Med utskjut, ramstyrning och dubbelpump blir skogsvagnen ett effektivt tillskott vid skogsbruk. Med allt vad utveckling innebär har ATV & Fritid gått från noll till hundra. Framtiden ser ljus ut för Söderköpings stora skoter- och ATV-handlare.

Text och bild: JOHANNA ÅBERG

Share