Ännu fler företag på Vreta Kluster

Antalet företag på Vreta Kluster, mötesplatsen för de gröna näringarna, fortsätter att öka. Senaste tillskottet är Fyrklövern, som arbetar med ekonomisk och juridisk rådgivning med specialisering på skogs- och lantbruksföretag. Företaget, som sedan tidigare har kontor i Västerås, Uppsala, Eskilstuna och Örebro, har nu etablerat sig i Östergötland.

– Som nyetablerade i Östergötland med specialisering på skogs- och lantbruksföretag var Vreta Kluster ett självklart val för oss. Här är vi mitt i de gröna näringarnas centrum med en fantastisk möjlighet till nätverkande och kompetensutbyte, säger Bengt Bengtsson, vd på Fyrklövern. Fyrklövern startade 2007 i Västerås och har idag 36 medarbetare som består av ekonomer och jurister med specialisering inom gröna näringar.

Företaget har en tydlig tillväxtstrategi och siktar på att etablera sig på ännu fler orter de närmaste åren. – Vi är mycket glada över att få ännu ett spännande företag till klustret, speciellt kul är det att Fyrklövern är en helt ny aktör i vår region. Vi märker mer och mer att klustret har blivit den katalysator för teknik- och affärsutveckling inom gröna näringar som vi strävar efter, säger Helene Oscarsson, verksamhetsansvarig på Vreta Kluster.

Vreta Kluster har etablerats som en mötesplats och katalysator för de gröna näringarna i regionen.Sammanlagt har klustret cirka 110 kontorsplatser och både små och stora mötessalar. Sedan Vreta Kluster slog upp portarna för snart fyra år sedan har det hållits flera hundra möten och aktiviteter, med hittills sammanlagt över 18 100 deltagare.

– Vi ser ett jättestort intresse och vi har flera spännande nya företag på ingång till sommaren, säger Helene Oscarsson, koordinator på Vreta Kluster. Efter det har vi ca 15 rum kvar för uthyrning, och det vore kul om det kunde komma in ett antal mindre företag, kanske 1-2 mansföretag och hyra in sig i dessa.

Share