Trettonde grållen hamnade i Mjölby

Lyckliga vinnare i veteranklubbens lotteri

De arbetar hårt för veteranmotorklubben med bland annat traktorlotteriet, från vänster Mats Thorebring, Rolf Granath, David Karlsson, Håkan Lindgren och Hugo Andersson.

YDRE (JB)

För trettonde året i rad drogs vinnarna i Ydre Veteranmotorklubbs traktorlotteri i lördags. Grållen gick till Mjölby.
– Så jäkla skoj, blev Peter Wessbergs kommentar när han nåddes av den glada nyheten.

För andra året i rad kunde inte dragningen av veteranmotorklubbens stora lotteri ske vid Rymarken. Marknaden blev inställd även 2021 på grund av pandemin. Istället arrangerade Ydre VMK dragning på hemmaplan vid museet i Ukreda utanför Österbymo.

Kassören Ove Sundeborn satt beredd med mobilen för att ringa de lyckliga vinnarna. Han är också ansvarig att leta fram nästa års vinster och det blir en mest troligt en grålle som högsta vinst även 2022.

Andrapriset var en Rex-moped och den lyckliga vinnaren heter Oskar Thorebring. Han var helt ovetande fram till att mamma Marie skickade meddelande om vinsten.

Det här blir jättebra.Med den här mopeden kan jag snabbt och enkelt ta mig till jobbet, konstaterade Oskar innan han efter lite instruktioner från mopedveteraner fick koll på hur man öppnar för bensintillförseln, startar och kommer iväg på en sådan raritet. Sedan var det bara hem och hämta en hjälm.

Lottdragningen blev en smyginvigning av veteranmotorklubbens nya utescen. Den ska få sin egentliga invigning lördagen den 4 september då veteranmotorklubben firar dubbla jubileer – 10 år med den stora museihallen och 20 år som förening. Det blir en extra festlig kväll med Trio med Bumba, Andorena Thörn och Carl Erik Thörn.
– Välkomna då till en trevlig kväll, hälsade ordföranden Håkan Lindgren.

Utescenen är den första delen av de planerade utbyggnader som veteranmotorklubben vill göra. Planerna har än så länge kantats av överklaganden. Museet är trångbott och behöver ytterligare en utställningshall. Klubben har också köpt en såg som man vill ställa upp längst bort mot skogskanten. I planerna ligger också ett lekland för barn.

– Nu har våra önskemål att få fortsätta att bygga hamnat hos Mark- och miljödomstolen. Den här gången är det vi som har vänt oss dit, till nästa nivå, för att få ytterligare klarhet i, om vi kan få fortsätta att planera för veteranmotorklubbens fortsatta utveckling, berättade Håkan Lindgren.

Text och bild: ANN SOFIE FREDRIKSSON

Share