”Sverige ser inte ut som du tror”

Helena Jonsson, LRF:s förbundsordförande har, tillsammans med medarbetaren Anna Lundell, gett ut boken Sverige ser inte ut som du tror. Med boken vill hon punktera miljöpopulistiska myter och ge bondens syn på de viktiga frågorna. Bild: HENRIK WITT

Sverige ser inte ut som du tror – det hävdar LRFs förbundsordförande Helena Jonsson som i dagarna presenterar sin nya bok. I samband med boksläppet debatterar Helena Jonsson viktiga framtidsfrågor.

Framtidsfrågorna handlar om sådant som möjligheten att producera förnybar energi, hur jordbruket ska bidra till den viktiga omställningen till ett hållbart samhälle och hur stad och land kan komma närmare varandra. Medverkar i debatten gör miljöprofessor Johan Rockström och LO:s ordförande Karl- Petter Thorwaldsson.

Efter sex år som förbundsordförande ger Helena en fördjupad och personlig bild av vad Sveriges bönder kan bidra med för att skapa en mer hållbar värld.
– Den avgörande frågan är hur vi ska skapa ett hållbart samhälle. För mig är det självklart att vi måste överbrygga klyftan mellan stad och land för att lyckas med det. Här har vi bönder en nyckelroll för en lyckad utveckling för Sverige med fler nya gröna jobb. Det blir spännande att debattera detta med Johan Rockström och Karl-Petter Thorwaldsson, säger Helena Jonsson.

Hon har skrivit Sverige ser inte ut som du tror tillsammans med sin nära medarbetare Anna Lundell på LRF. De går på djupet i frågeställningar som effekterna av kött ätande, hur antibiotikaresistensen kan stoppas, hur det står till med de svenska skogarna och vad EU:s jordbruksstöd faktiskt används till.

– Debatten om jord- och skogsbruk blir oftast snuttifierad. Nu kan jag äntligen punktera miljöpopulistiska myter och verkligen ge bondens syn på de viktiga frågorna, säger Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

Share