Nytt kontor i f d brandstationen

Jan Andersson, Thomas Almgren och Torbjörn Rogsberg vid fikabordet i den öppna gemensamma ytan.

Jan Andersson, Thomas Almgren och Torbjörn Rogsberg vid fikabordet i den öppna gemensamma ytan.

MOTALA (JB)

I slutet av augusti invigdes Motala företagscenter i den gamla brandstationen. Här kommer man nu hitta LR revision och redovisning Östergyllen AB som öppnar ett Motalakontor.LR revision och redovisning Östergyllen AB har idag kontor i Borensberg och Linköping.

De erbjuder ett fullständigt utbud av tjänster inom redovisning, revision och konsultationer och har stor erfarenhet av såväl lantbruk som av många andra branscher. Företaget ingår i ett nätverk av lokalt ägda revisions- och redovisningsbyråer som återfinns från Kiruna i norr till Malmö i söder. I dagsläget finns ett sextiotal kontor i landet. Nu öppnar LR revision och redovisning Östergyllen AB ett kontor även i Motala. Det blir i det nyligen invigda Motala företagscenter som inryms i den gamla brandstationen.

– Det har varit på väg länge att etablera oss här då vi har många kunder i Motala, säger Jan Andersson, auktoriserad revisor på LR. Vi var med på invigningen av företagsbyn och det fanns ett par rum lediga.

Att Motala företagscenter dessutom önskade någon redovisningsbyrå eller jurist som hyresgäst fick det hela ännu mer rätt.
– Det är ett intressant läge eftersom det ligger bra till i stan. Här i Motala finns nu väldigt bra kommunikationer och här på gatan utanför passerar många på väg till eller från centrum där det finns många småföretag, matställen och annat. Det är också lätt att svänga in till företagsbyn och gott om parkeringsmöjligheter.

Bakom Motala företagscenter finns en tanke om att få en ”kreativ företagsarena där blivande och befintliga företag kan mötas”. Det låter lite som man resonerade inför Vreta Kluster där man får både informella och formella möten under samma tak. Vad kommer det här att betyda för LR?
– Ja, det är lite som klustret och vi funderade faktiskt. Vi kan skapa och utöka nätverk då man träffar många företag här. Sedan kan vi också enklare få till det personliga mötet med kunderna.
– Det ska ju inte vara svårt att få hjälp, tillägger Thomas Almgren som blir kontorschef i Motala och ska tillsammans med Torbjörn Rogsberg ansvara för verksamheten.

På LR är man mycket mån om det personliga mötet. Kunderna ska tas om hand och det ska skapas ett förtroende. Man måste träffa varandra, helt enkelt. En annan del som Jan Andersson ser som en viktig funktion för LR i den nya miljön är att kunna tillhandahålla aktuell information.

Vägg i vägg finns Nyföretagarcentrum.
– Vi kommer kunna vara ett komplement till Nyföretagarcentrum. De tar vanligen det första samtalet, men vi kan komma in som en stödjande del längre fram.
– Vi vill också bidra till företagsbyn.

Lokalerna där man kommer finna LR är belägna i det mindre huset bakom brandstationen. Där har varit bland annat tvätthallar. Ingen som kliver innanför dörren kan nog tro det nu. Det är modernt, fräscht och luftigt, men ändå gemytligt ombonat. Sådant brukar sällan förenas såhär bra. En gemensam öppen mat- och fikasal med ett litet kök innanför skapar möjligheter och trivsel.

Själva kontorsrummen som LR kommer ha är lika trevliga och går i samma stil som den gemensamma interiören. Utökar ni personalen nu?
– Ja, det blir en ny anställning, men vi omfördelar också personal från Borensberg. När öppnar ni?
– Den första oktober.

Text och bild: BO BÄCKMAN

Share