Nya maskiner till bönderna

Vårvisning av lantbruksmaskiner i Karlstad

Mässan har gått bättre än fjolårets utställning, säger Johan Lärka, säljare i Värmland.

KARLSTAD (JB)

Vårvisningen bygger på en lång tradition. Swedish Agro Machinery ställer för andra året i rad ut sina lantbruksmaskiner för visning. Det har gått över förväntan, säger Johan Lärka, säljare i Värmland.

Vårvisningen är en lång tradition där Värmländska lantbrukare åker till Karlstad i två dagar och besöker maskinfirmor.

– ­En lång och härlig tradition, säger Johan Lärka säljare för Swedish Agro Machinery i Värmland.

Den ett år gamla anläggningen har under helgen haft visning av sina lantbruksmaskiner ute på Örsholmen i Karlstad. Det var en utställning där flera nya maskiner visades upp. Där bjöds på fika och tävlingar. Hamburgare grillades till försäljning. Firman erbjuder försäljning av lantbruksmaskiner, reservdelar och lantbruksredskap.

– ­Det har gått jättebra, bättre än förra året. Det var något som vi hade hoppas på. Vi är supernöjda, fortsätter Johan Lärka.

Företaget hade premiär i samband med vårvisningen förra året. På verkstaden erbjuds vanligtvis service och reparationsmöjligheter. De har även en servicebil, där tekniker åker ut till kunden.

– ­Vi gör det här mycket för att visa vilka vi är och vad vi gör.

Företaget är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen.

– ­Det gäller att visa kunderna att vi tror på våra produkter i framtiden. Vi vill  att blivande kunder och de bönder som redan har vårt produktmärke ska känna sig trygga med våra maskiner.

I år ställde sex leverantörer ut sina maskiner i Karlstad under helgen den 23-24 mars.

– ­Jag ser inte det som någon konkurrens mellan oss. Utan vi lockar tillsammans hit kunder som åker runt till fler utställare. En del hinner med att besöka alla leverantörer under helgen.

Det är framförallt bönder som besöker mässan. Från hela Värmland men även från Dalsland,  Närke och Västergötland. Besökarna kom i en jämn ström under helgen.

– ­Det är bra, då hinner vi  prata med våra kunder, avslutar Johan Lärka.

Leverantör och utställare Kent Jansson har besökt vårmässan tidigare. Men det var för första gången han besökte den här mässan.

­ – Jag är jättenöjd med utställningen. Jag hoppas mitt varumärke kommer hitta ut till fler kunder med den här visningen, säger däckförsäljaren.

Besökarna Sven-Olov Nilsson och  Arvid Frykemo kommer från Bjälverud som ligger ovanför Sunne.

­– Jag är här och kollar nya fina traktorer.  Det är  kul att se på när utvecklingen går  framåt. Om jag hittar en maskin till ett bra pris, då kan tänka mig att köpa den, säger Sven-Olov Nilsson.

Han har besökt vårmässan i Karlstad under många år men det är första gången han besöker vårmässan i Swedish Agros lokaler,

­– Jag skulle vilja ha en traktor och bli bonde när jag blir större, säger Arvid Frykemo.

Text och bild: ANNA HERNSTRÖM

 

Share