Nostalgitraktorklubben fick tänka om

I brist på tjäle fick timmerkörning bli grilldag

Ett gäng färgglada besökare på Nostalgitraktorklubbens grilldag. Till vänster ser vi träffens enda traktor: Mikael Hults BM Viktor med lastlåda på draget.

VIKBOLANDET (JB)

En vanlig vinter med snö hade NTK som vanligt arrangerat en skogsdag med gamla traktorer och skotare anpassade för att köra ut timmer ur skogen. I år var det inte en sådan vinter så vad göra?

Skogen skulle bli helt sönderkörd om man gav sig in med traktorerna när det inte finns någon tjäle. Man beslutade därför att arrangera en grilldag i en beteshage på Dalby strandbad hos Roger och Karin Jonsson, vackert belägen med utsikt över Slätbaken.

En rejäl brasa med en trefot med kedja att hänga kaffepannan i och en grill byggd av ett halvt oljefat kördes till platsen. Ett antal stockar försedda med liggunderlag att sitta på hade dragits fram. Det var en vindstilla plats man hittat. Roger grillade korv som serverades med bröd och senap med mera. Håkan kokade kaffe. Det gick åt panna efter panna med kokkaffe.

En traktor kom till träffen. Det var Mikael Hult som bor nära träffpunkten som kom med en BM Viktor försedd med lastlåda på lyften. Det kom ungefär lika många besökare som vid en normal snöig skogskörning – cirka 30 personer! ­–Nästa aktivitet i klubben är årsmötet i mars och traktorrallyt i maj, sannolikt i Kolmårdsskogarna.

Text och bild: LARS-T JACOBSON

Share