Många besökare på teknikdemodag

Efterlängtad uppvisning av maskinnyheter

Att besöka den teknikdemo som ägde rum vid Ivarsson i Metsjö i början av oktober var något som många väntat på efter den pandemi som varit.

LINKÖPING (JB)

Efter ett långt uppehåll på grund av den pandemi som begränsat oss under snart två års tid, var det äntligen dags för teknikdemo igen. Många förväntansfulla besökare hade denna dag… slutit upp för att ta del av de nyheter som i början av oktober presenterades vid Ivarsson i Metsjös fabrik utanför Linköping. Ett samarrangemang mellan Metsjö, Swedish Agro och Hushållningssällskapet i Östergötland

Med över 200 besökare rådde full aktivitet hos Ivarsson i Metsjö utanför Linköping. Denna gång ett samarrangemang mellan Metsjö, Swedish Agro och Hushållningssällskapet i Östergötland. Tillsammans stod de för värdskapet för denna teknikdemo som drog många intresserade besökare.

Det gick inte att ta miste på att detta var något som man väntat på.

– Ja, vi är här för det är alltid kul att se lite nytt. Sedan är vi intresserade av att se hur Ivarsson utvecklat sina hallar och övriga maskiner på senare tid berättar Thomas Palm – qvist och Marcus Cederborg som kommit från Bankekind till dagens teknikdemo och som snart nog träffade på Stefan Petersson från Vårdsberg.

Thomas Palmqvist fortsätter.
– Ja under nästan två års tid har vi fått klara oss utan sådana här evenemang, så det är trevligt att vi får träffa lite folk igen. Något som Marcus Cederborg och Stefan Petersson håller med om.

Swedish Agro, återförsäljare av bland annat Claas, visade för dagen upp delar av sin maskinpark som de står som återförsäljare till, och som ådrog sig stort intresse. Planerade körningar fanns inplanerade inför dagen, men man hade i förväg aviserat att man inte heller var främmande för spontana demokörningar.

Metsjö, som befann sig på hemmaplan valde att presentera bland annat vagnar från sitt produktutbud. Och för de intresserade fanns möjlighet att besöka fabriken vid ett flertal tillfällen denna demodag.

Det var ett bra och förberett arrangemang. Inte minst då man med hjälp av en god ljudanläggning såg till så samtliga besökare utan problem kunde ta del av prestanda och annan maskininformation av de maskiner som stod uppställda på ett väldigt kundvänligt och lättillgängligt sätt.

På Hushållningssällskapet i Östergötland gladde man sig över det stora antalet besökare som denna dag begivit sig till Metsjö.
– Ja vi märker att det är god uppslutning här idag, och givetvis beror det på den pandemi som varit berättar Hushållningssällskapets vd Johan Hedestad.

Johan Hedestad tillträde som vd för Hushållningssällskapet i Östergötland under sommaren.

Johan Hedestad som valde att i sin presentation av Hushållningssällskapet redogöra för hur Hushållningssällskapet vuxit fram ur historien. Hushållningssällskapen som finns representerade runt om i hela vårt land och varav de första bildades i slutet av 1700-talet.

Förutom Johan Hedestad representerades Hushållningssällskapet av Petter Ström, Magnus Westöö, Gabriel Thor och Niclas Malm. Hushållningssällskapet valde bland annat att i sina föredrag redogöra för principer kring olika typer av kultivatorer, harvar och sprutor samt informera kring begreppet jordhälsa. Är jordhälsa ett nytt eller gammalt begrepp?

Hushållningssällskapet valde även att visa upp den markkarteringsmaskin som används i verksamheten samt informera kring den. Presentationen av maskinerna framfördes av Niclas Malm tillsammans med Christer Johansson från Jordbruksverket.

Sedvanlig servering av korv med bröd, nästan ett måste en dag som denna, uppskattades givetvis och detta tillsammans med att återigen få träffa kollegor, att få samtal en stund.

Att återigen se framåt efter det som nu varit under ett par år resulterade i god stämning, nöjda besökare och ett uppskattat evenemang. Nu är vi många som ser fram emot fler maskinvisningar framöver. För detta är något som många av oss verkligen saknat.

Text: MARIA LÖNNBERG Bild: HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPET

Share