LRF-profil tar mammaledigt

En profil, i flera avseenden, går på föräldraledighet. Caroline Andersson loggar ut för en tid.

En profil, i flera avseenden, går på föräldraledighet. Caroline Andersson loggar ut för en tid. I hennes ställe kommer EvaMarie Törnström.

VRETA KLOSTER (JB)

Det är många föräldraledigheter hos LRF i år. Bland de som loggar ut för en tid finns kommunikatören Caroline Andersson, tidigare, Karls son. Hon ersätts av en mycket välmeriterad vikarie, EvaMarie Törnström.

Många förändringar sker på LRF:s kontor på Vreta kluster. Dels är budgeten något mindre för 2016 och dels är det många föräldraledigheter som tas ut. Sysslorna som personalen som tar ut föräldraledighet normalt utför kommer att fördelas mellan övriga och genom vikarier.

Regionchefen Erik Erjeby är pappaledig från mitten av januari till mitten av augusti. Under tiden är Maria Lönneskog Hogstadius tillförordnad regionchef. Företagsutvecklaren Karin Madsen Wessman är föräldraledig. Hennes vikarie är Malin Qvarnström. Verksamhetsut-vecklaren Charlotta Rydberg går på föräldraledighet i juni.

Kommunikatören Caroline Andersson, som fram till bröllopet den 11 juli 2015 hette Karlsson börjar sin föräldraledighet den 30 mars.

De flesta känner vid det här laget väl till Caroline som har varit och är något av en klippa och faktabank för bland andra Länstidningen och Jordbrukaren. Med sitt alltid så vänliga och glada serviceinriktade bemötande har hon alltid hjälpt den som frågat. LRF är också en naturlig bransch för henne:
– Jag är uppvuxen i södra Östergötland på en mjölk- och skogsgård utanför Kisa.
Lantbruket har alltid funnits med. Hennes pappa arbetar bland annat åt LRF Konsult och hennes man, Johan, är förstås lantbrukare.

– Jag blev fast anställd på LRF i januari 2006, men jag började 2005 på timmar.
Ribban ligger högt för hennes vikarie. Under LRF:s årsstämma nämnde ordförande Peter Borring att de som söker tjänst hos LRF är välmeriterade och mycket kompetenta. EvaMarie Törnström som kommer att vikariera för Caroline utgör inget undantag. Ordföranden visste vad han sa.

EvaMarie Törnström är född i Stockholm och bodde även i Göteborg som liten. Sedan blev Bankekind hemorten och där skötte hon hästar hos en bonde och deltog en hel del i bondelivet. Vad har du gjort sedan dess?
– Jag har gjort allt, säger EvaMarie glatt. Jag har två akademiska examina, inom kemi och media. Jag har inte jobbat så länge som kemist, men har haft mycket nytta av kemin hela tiden.
När man benar ut verkligheten så finner man faktiskt kemi i botten. Kan man den så förstår man ganska mycket av hur det fungerar. EvaMarie tror på goda grunder att hon kommer ha nytta av kemin även i sitt arbete på LRF.
– Jag har haft många olika jobb, fortsätter hon.

Det där med att hon gjort allt visar sig stämma ganska väl. I ytterst förenklad korthet har hon under 80-talet arbetat med turism i Östergötland, startat eget på 90-talet, jobbat med opinionsbildning, jobbat som journalist på tidningen Motor, stöttat kvinnor i deras bilägande, haft ett brinnande engagemang för bilbarnstolar med mera.

– Jag råkade se en annons från kriminaltekniska och blev kommunikationsansvarig där i sju år och där blev jag också chefredaktör, jag hade från början hand om både intern och extern information.
Därefter var hon kommunikationschef i sju år på Mjärdevi science park.
– Sedan ropade LRF. Vad kan vara mer spännande än mat, miljö, landsbygd och sådant?

– Det är häftigt att de gröna näringarna och LRF har den wow-dragningen på någon som EvaMarie, säger Caroline. När man själv brinner för jobbet och får en vikarie som har samma engagemang så känns det jättebra.
– Jag ser det väldigt positivt att EvaMarie kommer in med nya ögon.
Nu kan alltså Caroline tryggt logga ut för en tid.

Text och bild: BO BÄCKMAN

Share