Känd jaktprofil på Östgötamässan

Thomas Ekberg, yrkesjägare och en av Sveriges största jaktprofiler. Bild: MIKAEL JÄGARE

VRETA KLOSTER

Nu utökas Östgötamässan Häst, jakt, lantliv till två dagar och knyter till sig Thomas Ekberg, yrkesjägare och en av Sveriges största jaktprofiler. Mässan innehåller lika delar häst, jakt och lantliv. En mässa skapad för hela familjen.

– Jag är en sann entreprenör som tycker om nya utmaningar. Jag lovar besökarna många trevliga nyheter och ett stort jaktområde på mässan, berättar Thomas Ekberg.
Thomas har själv deltagit på mängder av jaktmässor runt om i landet, både som utställare, föreläsare och besökare och han har ofta undrat varför har inte besökarna har med sig sin familj.
– Därför är det extra roligt att få jobba med Östgötamässan Häst, jakt, lantliv, säger Thomas Ekberg om sitt nya uppdrag som hund- och jaktansvarig.

Från arrangörernas håll är man är väldigt glada att en av Sveriges främsta jaktprofiler nu knyts till mässan. Det borgar för att mässan kan växa rejält inom jaktdelen.
– Vi märkte, vid föregående mässa, att jaktintresset är oerhört stort i regionen. Enligt en Sifoundersökning från 2016 svarade 23 procent att de kan tänka sig att börja jaga. En trend är även att fler kvinnor börjar med jakt och att intresset för det så klimatsmarta viltköttet ökar, säger mässgeneral Ann Andersson.

– En anledning till att mässan nu utökas till två dagar är att vi vill ge långväga besökare möjlighet att komma.
Thomas Ekberg är en av Sveriges få yrkesjägare och har arbetat professionellt med jakt i över 25 år. Thomas har verkligen många erfarenheter inom det jaktliga området. Han håller föredrag och kurser, skriver böcker, gör eftersök på vilt, anordnar många olika köpjaktsarrangemang och driver även ett EU-godkänt viltslakteri.
Thomas producerar tillsammans med kollegan Mikael Jägare en mängd jaktfilmer som till exempel Dianas stigar, Jakt och jägarliv och jaktlust. Sedan en tid tillbaka finns filmerna gratis nedladdningsbara för alla jaktintresserade på webbsidan www.jakt lust.com.

Thomas har även gjort en mängd utbildningsfilmer åt Svenska Jägareförbundet. De senaste tio åren har Thomas även synts frekvent i tv-rutan som sakkunnig inom jakt samt i ett antal tv-produktioner.

Share