Hållbar prisutveckling

Kostnaderna för vård av djur har ökat kraftigt de senaste åren. För att få en mer hållbar prisutveckling av veterinärvård inleder Folksam samarbete med veterinärer.

Ett led i detta är att teckna avtal med ett antal leverantörer. Från årsskiftet har Folksam inlett ett nytt samarbete med Distriktsveterinärerna.

– Från Folksams sida vill vi skapa en större pristransparens så att våra kunder kan göra aktiva val utifrån sin egen situation och plånbok. En del i detta är att ta fram en riktprislista för ett antal diagnoser. Då vet djurägaren vad en behandling kostar, vilket de i dag ofta inte gör. Vi engagerar oss i detta eftersom det är något våra kunder verkligen bryr sig om, säger Carina Aho Laitinen, chef Privat affär djur på Folksam.

– Genom vårt samarbete med veterinärer får våra kunder tillgång till djursjukvård med en transparent och konkurrenskraftig prissättning. För vår del innebär det att vi får bättre kontroll på skadekostnaderna och en sundare utveckling av kostnaderna för djurförsäkringen, säger Carina Aho Laitinen.

Share