Smaklabbet invigt

Ann-Margreth Lindén, kock på Måltidsservice på Bokens kök och Årets seniorkock 2023, bjöd på god mat. Här tillsammans med Helen Borger som är driftchef på Måltidsservice.
VÄDERSTAD (JB).
Vi bjuder på ytterligare några ansikten från invigningsveckan av Smakklabbet i Väderstad (se huvudartikeln på sidan 10) som höll öppet vecka 30-33.
Hos utställarna kunde man se sådant som Matnyttig ostfrallakunskap för alla. Besökarna på Smaklabbet kunde ta del av Agtechs förenklade (!) plansch som pedagogiskt visar de återstående fyrtiotalet steg som krävs för att producera en komplett och god ostfralla.
Odling av vete börjar med jordbearbetning och sådd. För ost och smör krävs djurhållning, mjölkning, kärning, ystning och så vidare. Salladen ska odlas med allt vad det innebär av vattning, gödsling, ogräsbearbetning med mera. I slutänden finns vetebröd, smör, ost och sallad. Då kan man göra sin ostfralla. Planschen är viktig för att i konsumentled öka förståelsen för det som krävs för matproduktion, även av en så skenbart enkel mat som en god ostfralla.
Text och bild: BO BÄCKMAN